Portretfoto van kindercoach Melissa

Ik ben Melissa, geboren en getogen in Amsterdam. Ik woon in de Pijp en ben dol op mijn labrador Fenna.*

Mijn studie- en loopbaan speelt zich ook in Amsterdam af.  Na het basis- en voortgezet onderwijs ben ik gaan studeren aan de Vrije Universiteit. Sinds 2010 werk ik als adviseur in het onderwijs bij Arkade. In dit werk heb ik tot mijn grote plezier veel kinderen mogen ontmoeten. In deze ontmoetingen heb ik kinderen in al hun facetten gezien: mooi, lelijk, verdrietig, boos, blij, zwak en krachtig. Wat zijn kinderen prachtige kleine mensen vol in ontwikkeling! Alleen gaat die ontwikkeling soms niet zo soepel als verwacht…

Zo heb ik als adviseur vaak ondersteuning mogen bieden als een school getroffen werd door verlies en rouw. Als ouders scheiden, wat betekent dit dan voor het kind? Of als een ouder, kind of leerkracht overlijdt hoe pak je dat dan aan? Hoe praat je met kinderen over doodgaan? En hoe rouwen kinderen?

Ik realiseerde me dat ik kinderen graag wil ondersteunen in hun ontwikkeling, en dan niet alleen binnen het onderwijs. In 2014 besloot ik daarom de opleiding tot kindercoach bij Civas te volgen. Klik om meer te lezen over wat kindercoaching is of hoe ik werk.

In 2016 heb ik deze opleiding voltooid en ben ik hartmoedig kindercoaching gestart. Ik hoop je gauw te ontmoeten!

 

* Fenna is vaak thuis, maar zij coacht niet mee. Ze is ook niet in de coachingsruimte aanwezig tijdens een sessie.  Ze vindt het wel fijn om geaaid te worden voorafgaand of na afloop van een sessie, alleen als jij dat ook fijn vindt.

Waar ik voor sta

Ik vind dat elk kind alle kansen moet krijgen om zich te ontwikkelen tot wie hij of zij is. Soms zijn die kansen niet volop aanwezig. Dat kan simpelweg doordat u en uw gezin soms kopje onder gaan aan het drukke gezinsleven. Maar ook heftigere zaken kunnen hiervan de oorzaak zijn: scheiding, of bijvoorbeeld ziekte binnen de familie.

Mijn praktijk draagt bij door een kans te bieden: ruimte, rust, aandacht en veiligheid voor het kind om zich te kunnen ontwikkelen.

Soms zijn de kansen er wel, maar loopt de ontwikkeling niet zo soepel als verwacht. Bijvoorbeeld door een gedrags- of ontwikkelingsstoornis van uw kind(eren). In dit geval kunnen we samen kijken hoe we de ontwikkeling soepeler kunnen laten verlopen.

Kinderyoga

Hartmoedig verzorgt ook yogalessen. Voor meer informatie zie de kinderyoga pagina.

Praktijk tijden

ter overleg

Tarieven

1 Telefonische intake
€  0
(30 minuten)
2 Intake met ontmoeting
€ 45
(30 minuten)
3

Coachingsessies

€ 70
(45 minuten coaching, 15 min evaluatie)
  Genoemde prijzen zijn excl. 21% btw.     

Contactgegevens

Mobiel: 06 5245 1205

E-mail: praktijkhartmoedig@gmail.com

===================

KvK: 71222774

BTW: NL131663975B01

Ga naar boven