Kindercoachingsboeken

Hieronder kunt u tips voor boeken en artikelen waarin u informatie, creatieve opdrachten of ideeën vindt voor als u thuis met uw kind aan de slag wilt. De leestips bieden ofwel een verdieping op de coaching, of een verdieping in uw relatie met uw kind. Twijfelt u of een boek geschikt is voor u en uw kind, mail me gerust voor advies. 

Relaxklets! is een boek voor kinderen en ouders (2 - 99 jaar) met yogaoefeningen, meditaties, massages, spelletjes en kletsvragen. Om samen te ontspannen en om volle hoofden leger te maken. Het boek is een hulpmiddel om rust en ontspanning te brengen in het hectische gezinsleven en een (nadere) kennismaking voor kinderen met yoga en mindfulness.

In mijn coaching maak ik ook gebruik van yoga- en mindfulness oefeningen. Wil je dit thuis ook met je kind doen? Dan is dit boekje een goede tip.

Coverafbeelding van het boek Relaxklets! voor kleine en grote druktemakers

Gegevens: Titel: Relaxklets!
Subtitel: voor kleine en grote druktemakers
Auteurs: Florien van der Aar en Michal Janssen
Uitgever: Gezinnig Formaat: 24 x 17 cm (liggend)
Uitvoering hardcover, full color, 96 pagina's  

Dit boek gaat over de communicatie tussen gezinsleden. Het beschrijft de bewustwording van het gedrag van ouders en hoe zij dit gedrag kunnen wijzigen.

In mijn coachingsessies maak ik gebruik van deze methode. Dit boek is geschikt voor jou als ouder.

Coverafbeelding van het boek Luisteren naar kinderen

Auteur: T. Gordon
Uitgever: Kosmos Uitgevers
•    Nederlandstalig
•    256 pagina's
•    9789021560373
•    oktober 2015

Mindvoel Remindertjes Goed Gezin(d) 40 opdrachten kaartjes die je als ouder met je kind kunt doen. Het gezin van nu lijkt tegenwoordig wel een klein 'bedrijfje': drukbezette ouders, kinderen die zichzelf moeten vermaken...

Deze kaartjes helpen om iedere dag even 'quality time' met elkaar te hebben. De opdrachten zijn afwisselend voor ouder, kind of voor samen. Ze zijn speels, luchtig, grappig en soms confronterend!

Coverafbeelding opdrachtenkaartjes Mindvoel Remindertjes Goed Gezin(d)

Auteur: Marjan en Kim Hartveld
Nederlandstalig
40 pagina's
9789082405118

Andere tips

Hier kunt u tips vinden voor andere vormen, buiten coaching, die uw kind kunnen ondersteunen. Coaching is een steun in de rug voor kinderen en voor u, maar andere vormen kunnen aanvullend werken. Vormen waarbij geest en lichaam in balans komen, raad ik in het bijzonder aan. Bij kinderen kan dit spelenderwijs op een aantrekkelijke manier aangeleerd worden, zoals bijvoorbeeld door kinderyoga.

Kinderyoga kan een steuntje in de rug zijn. De bedoeling van yoga  is dat de kinderen zich op een leuke en ontspannen manier met hun lichaam en  geest bezighouden. Daarvoor is het van belang dat ze zich veilig voelen. Stelregel één is dan ook dat niets moet en niets gek wordt gevonden. Wil een  kind met open ogen een oefening doen? Prima, yoga verplicht tot niets.

Lees meer op http://www.innerned.org/yoga-avontuur voor kinderen.html

Massage.nl
Aanraken is van levensbelang. Masseren is bijzonder waardevol voor de ontwikkeling en groei van het kind en het versterken van de band tussen ouder en kind. Veel mensen zijn bekend met babymassage. Ook voor kinderen die wat ouder zijn is massage en coaching een waardevolle manier om vertrouwen op te bouwen en klachten te verminderen. Klachten als onrust, slaapproblemen en lichamelijke klachten zoals buikpijn en hoofdpijn.

Lees meer: https://www.massage.nl/blog/15/kindermassage

 

Amsterdam Massage
Kinderen die regelmatig gemasseerd worden kunnen beter slapen, groeien, spelen en leren. Zo blijkt uit de praktijk en uit wetenschappelijk onderzoek. Gezonde aanraking is heel belangrijk voor kinderen en massage is een van de meest positieve vormen van aanraken die er is!

Lees meer: http://www.amsterdammassage.nl/massage-4-kids/

 

Elisacare
Kindermassage in en met zorg is een combinatie van: Shantala babymassage Kindermassage Holistic pulsing Polariseren In combinatie met yoga- oefeningen, spel en aromatherapie. Centraal staat bij al deze technieken en vormen ‘in contact met aandacht en liefde’.

Lees meer: http://www.elisacare.nl/kindermassage/

Leer hoe je kinderen die etiketten krijgen of opplakken op een eenvoudige manier kunt helpen! Door het etiket te onderzoeken en na te gaan wat de impact is van hun gedrag, gaan de etiketgever en etiketkrijger begrijpen of ze wel een gewenst resultaat bereiken. De nadruk ligt op erkenning van het karakter van het kind en het zien van groeimogelijkheden.

Cover van de kindercoachingkaarten

Auteur         Helen PurperhartIllustrator    Barbara van Amelsfort
Taal            Nederlands
Afmetingen 29x108x104 mm
ISBN10       9077770828
ISBN13       9789077770825

 

Voor kinderen vanaf 4 jaar. Vanaf 8 jaar zelfstandig te gebruiken. De oefeningen helpen bij het soepel en sterker maken van het lichaam en zijn niet prestatiegericht. Het gaat om de concentratie en de bewustwording n je bewegingsmogelijkheden. Je goed blijven voelen is daarbij van belang.

Auteur: Helen PurperhartCover Kinderyogakaarten
Uitgever: Ankhhermes, Uitgeverij
Nederlandstalig 9789077770207 april 2007

Kinderen leren spelenderwijs hun eigen ademhaling te onderzoeken. Ze ervaren wat gedachten, beweging, aanraking en zintuiglijke prikkels doen met het ritme van de adem, zonder die te sturen of te veranderen. De ademspelletjes zijn leuk om te doen, herstellen de energiebalans en vergroten het concentratievermogen.

Auteur: Helen PurperhartAdemkaarten voor kinderen
Uitgever: Ankhhermes, Uitgeverij
Nederlandstalig 50 pagina's 9789077770528 oktober 2010

Mindfulness maakt gebruik van meditatie- en yoga technieken. Kinderen leren zich bewuster te worden van wat zij voelen in hun lichaam, hun emoties en gedachten. Doordat zij zich beter en sneller bewust worden van eigen stress, afleidbaarheid, woede etc., kunnen zij hier adequater op reageren. Door meditatie en yoga steeds meer toe te passen in het dagelijks leven, helpt dit de kinderen beter te ontspannen en aandachtiger te zijn. Bij de UvA krijgt u als ouder wetenschappelijke en vakkundige begeleiding.

Lees meer: http://www.uvamindsyou.nl/site/oud-en-kind/trainingen-kinderen-jongeren-ouders/mindfulness-voor-kinderen

Praktijk tijden

ter overleg

Tarieven

1 Telefonische intake
€  0
(30 minuten)
2 Intake met ontmoeting
€ 45
(30 minuten)
3

Coachingsessies

€ 70
(45 minuten coaching, 15 min evaluatie)
  Genoemde prijzen zijn excl. 21% btw.     

Contactgegevens

Mobiel: 06 5245 1205

E-mail: praktijkhartmoedig@gmail.com

===================

KvK: 71222774

BTW: NL131663975B01

Ga naar boven